NË QOFTË SE KËMBËT DO TË KISHIN ZË…
Ξέρετε ότι τα πόδια μας καθρεπτίζουν την οργανική και ψυχική μας υγεία, καταγράφοντας σε αυτά όσα μας συμβαίνουν. Έχουν όμως να μας πούνε πράγματα για τον χαρακτήρα μας και τις ικανότητες μας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες πληροφορίες μπορείτε να βγάλετε διαβάζοντας τα. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Γιατί όχι ακόμη και να φροντίσετε την υγεία σας και των δικών σας ανθρώπων.
Το πέλμα χωρίζεται σε 5 οριζόντιες ζώνες και απεικονίζει το σώμα από το κεφάλι ως και την λεκάνη.
1η Ζώνη: το κεφάλι που το αντιπροσωπεύουν τα δάκτυλα (Λογική)
4η Ζώνη: η κάτω κοιλιά, το δεύτερο μισό της καμάρας (Επικοινωνία) 5η Ζώνη: η φτέρνα (Ασφάλεια)
ΤΑ ΝΥΧΙΑ
Αν εισχωρούν στη σάρκα σημαίνει ανάγκη για προστασία.
Οταν τα δάκτυλα είναι προς τα πάνω: Άνθρωπος δραστήριος και ευέξαπτος. Αν πάλι τα δάκτυλα είναι γυρισμένα προς τα κάτω, τότε υπάρχει φόβος των ευθυνών ή φόβος της αποτυχίας.
Όταν τα δάκτυλα έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους, τότε ο άνθρωπος αυτός έχει ανοιχτό μυαλό και έμπνευση. Όσο πιο μακριά και λεπτά δάκτυλα έχει τόσο πιο δημιουργικός και ευφάνταστος είναι. Τα δάκτυλα αυτά ανήκουν, συνήθως, σε καλλιτέχνες. Αντίθετα, α πρακτικοί άνθρωποι έχουν κοντά και χοντρά δάκτυλα. Τα φαρδιά τετράγωνα δάκτυλα δείχνουν άνθρωπο πιο ευέλικτο και διπλωμάτη από κάποιον με μυτερά δάκτυλα που έχουν όσοι πάνε
κατ’ ευθείαν στο θέμα τους χωρίς πολλές περιστροφές.
ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Αντιπροσωπεύει την σκέψη και την λογική. Το δεξί μεγάλο δάκτυλο δείχνει τον τρόπο σκέψης στο παρελθόν και το αριστερό, τον τρόπο που σκεπτόμαστε τώρα. Ένα κυρίαρχο μεγάλο δάκτυλο, δείχνει έναν άνθρωπο που κινείται πάντα βάσει της λογικής. Αν υπάρχει κότσι και το δάκτυλο τείνει να κρυφτεί από το δεύτερο, τότε υποχωρούμε στις απόψεις μας προκειμένου να γίνουμε αποδεκτοί.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Ένα δεύτερο δάκτυλο μακρύτερο από τα άλλα δείχνει άνθρωπο ιδιαίτερα συναισθηματικό και παρορμητικό. Κάνει πάντα ότι λέει η καρδιά του. Επίσης, μπορεί να υποδεικνύει έναν άνθρωπο εύθικτο γιατί πληγώνεται εύκολα.
ΤΡΙΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το δάκτυλο την δράσης, των δραστηριοτήτων και της ενστικτώδους επιβίωσης, επειδή σχετίζεται με την καριέρα. Ένα μακρύ τρίτο δάκτυλο δείχνει ότι θα γινόταν θαυμάσιος ελεύθερος επαγγελματίας ενώ αντίθετα με εξαιρετικά κοντό, καλά θα ήτανε να προσανατολιστεί σε μια εξαρτημένη εργασία.
Και όπως λένε, υπάρχουν τρία είδη ανθρώπων:
Αυτοί που δημιουργούν ευκαιρίες. Αυτοί που παρακολουθούν τις ευκαιρίες. Και αυτοί που αναρωτιούνται. Ποιες ευκαιρίες;
ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το δάκτυλο της επικοινωνίας. Όσο πιο μακρύ και ίσιο τόσο μεγαλύτερη η ευκολία του ατόμου να φτιάχνει γέφυρες επικοινωνίας, με τους άλλους. Στρίβει προς τα μέσα ή κρύβεται κάτω από το τρίτο δάκτυλο: ντροπαλός, δυσκολεύεται να εκφραστεί.
ΠΕΜΠΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ
Το πέμπτο δάκτυλο εκφράζει την ασφάλεια σε σχέση με την οικογένεια. Η ασφάλεια προσφέρει ένα ισχυρό θεμέλιο για την πρόοδο, την ευελιξία και την ανεξαρτησία. Κρυμμένο κάτω από το τέταρτο: αυτός που υποχωρεί στις κοινωνικές και οικογενειακές πιέσεις. Επηρεάζεται εύκολα από την οικογένεια.
ΚΑΛΟΙ
Όταν οι κάλοι δεν οφείλονται σε σκληρά παπούτσια αλλά κάποτε εμφανίζονται ξαφνικά και ενώ φοράτε τα βιολογικά καθημερινά σας παπούτσια, τότε αυτοί έχουν κάτι να πουν για την υγεία σας και όχι μόνο.
Τα πόδια μας είναι χάρτες της προσωπικότητας μας και αλλάζουν σύμφωνα με αυτά που βιώνουμε. Να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα πόδια μας και να προσέχουμε «να νιώθουν» άνετα στα παπούτσια γιατί στο κάτω κάτω της γραφής πάνω τους στηρίζουμε τα βήματα μας στην ζωή. Γι’ αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε και να ακούμε τι μας λένε.
Πού ωφελεί η Ρεφλεξολογία
Η Ρεφλεξολογία έχει επιτυχή αποτελέσματα στην υποχώρηση των συμπτωμάτων, στην διόρθωση των δυσλειτουργιών και στην ανακούφιση του πόνου.
Συχνότερα προβλήματα υγείας στα οποία βοηθά η Ρεφλεξολογία είναι:
Πονοκέφαλος, ημικρανία, ζάλη, ίλιγγος.Δύσπνοια, ιγμορίτιδα, καταρροή.Πόνος στον αυχένα.Πόνοι αρθρώσεων χεριών και ποδιών.Πόνος στη μέση, λουμπάγκο.Ισχιαλγία, πόνος στα γόνατα, «κάψιμο» στις γάμπες.Δυσκοιλιότητα, κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσπεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.Πόνοι περιόδου, ακανόνιστος «κύκλος» PMS(προ της εμμήνου ρύσεως σύνδρομο).Ελλιπής ή διαταραγμένος ύπνος.Εξασθένηση σωματικών δυνάμεων, εύκολη κόπωση.Χαμηλός ρυθμός μεταβολισμού (μειωμένες καύσεις).Αίσθημα «κακής διάθεσης».Aγχος.
Αξίζει να τονισθεί ότι, πέραν των επιμέρους προβλημάτων υγείας, η Ρεφλεξολογία συνεισφέρει πάντα:
Στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, πράγμα που συνεπάγεται, την καλύτερη θρέψη του οργανισμού και την ευκολότερη αποβολή των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού.
Στον καλύτερης ποιότητας ύπνο.
Στην αύξηση της βιολογικής αντοχής και της νοητικής διαύγειας, καθώς παρέχει σημαντική ανακούφιση από το άγχος, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να ανταπεξέρχεται ευκολότερα στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Στην «θωράκιση» του αμυντικού του συστήματος του ανθρώπου και επομένως βοηθά, τόσο στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, όσο και στην γρηγορότερη ανάρρωση από αυτά.
Συνολικά, η φροντίδα που προσφέρει η Ρεφλεξολογία, αποσκοπεί στη γενική καλυτέρευση της υγείας του ανθρώπου, επιδιώκοντας τη σωματική και ψυχική ευεξία του.
Παρενέργειες-Θεραπευτική αντίδραση
Στη Ρεφλεξολογία δεν υφίσταται η έννοια της «παρενέργειας». Η αγωγή ρεφλεξολογίας είναι απόλυτα ασφαλής, όταν ασκείται από σωστά εκπαιδευμένο ρεφλεξολόγο. Συχνά όμως, όταν ο άνθρωπος δέχεται για πρώτη φορά αγωγή ρεφλεξολογίας, μπορεί να ακολουθήσει μία κατάσταση που ονομάζεται «θεραπευτική αντίδραση».
Η θεραπευτική αντίδραση, οφείλεται στην «απότομη» προσπάθεια του οργανισμού -και του εαυτού γενικότερα-,να απαλλαγεί από το «φορτίο» της συσσωρευμένης κούρασης, της έντασης και των τοξινών. Η θεραπευτική αντίδραση γίνεται αντιληπτή από τον άνθρωπο και αυτά που συνήθως παρουσιάζει, είναι ελαφρύς πονοκέφαλος, διαφοροποίηση στην λειτουργία του εντέρου καθώς και μυϊκός πόνος παρόμοιος με αυτόν που ακολουθεί μετά από έντονη άσκηση σε γυμναστήριο.
Η θεραπευτική αντίδραση είναι απόλυτα ασφαλής, μικρής διάρκειας και καθώς αποτελεί μια ενδογενή αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού, ερμηνεύεται ως ένας θετικός δείκτης σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του θεραπευόμενου στην ρεφλεξολογία.