You Are Here: Home » Mjekësi » Seksologji » SA NGRERJE ËSHTË NORMALE QË MASHKULLI TË KETË NË DITË?

SA NGRERJE ËSHTË NORMALE QË MASHKULLI TË KETË NË DITË?

ALBSTROKA-SEKSOLOGJI-LORENASTROKA-SHKRIMENga Lorena Stroka

Normalisht, mashkulli duhet të ketë 11 ngrerje gjatë ditës, dhe së paku 1-2 gjatë natës. Po a është e mundur që kjo të ndodhë përditë? Sipas seksologëve, mungesa e nxitësve seksualë (veshje provokative, shkrime me përmbajtje erotike, foto nudo) mund të reduktojë ndjeshëm numrin e erekcioneve të përmendura më sipër. Nga ana tjetër, ka dhe meshkuj të tjerë, që ia dalin në çdo kohë, pavarësisht personit që kanë përballë apo mjedisit ku ata ndodhen.

albstroka-BLOG-kamasutra-shqip-shkrime-erotike-LORENA-STROKA-FACEBOOK-SHKRIMTARE-GAZETAREPër shembull, shumë meshkuj zgjohen me ngrerje penile, e cila zakonisht është e katërta apo e pesta në rradhë. Secila prej tyre zgjatë 25-30 minuta.

Disa studiues besojnë se erekcionet e natës janë një mënyrë e mirë për ruajtjen e fleksibilitetit të indeve penile.

Një tjetër lloj ngrerjeje që nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë me seksin, është ajo reflektive, e cila mund të ndodhë kur mashkulli është i shqetësuar, i frikësuar, i zemëruar ose nën një presion të madh psikologjik. Gjithashtu, mund të shkaktohet nga prostata e zgjeruar, substancat e marra psikotrope ose nevoja për urinim.

Ngrerjet reflektive ndeshen më shpesh tek moshat e reja se sa të vjetra. Shumë adoleshentëve u vjen turp, sidomos kur u ndodh në momente të papërshtatshme, ndaj dhe mundohen ta fshehin.

Në këtë pikë ia vlen të theksohet se ngrerjet e këtij lloji janë pjesë normale e zhvillimit të tyre dhe se nuk duhen parë me ndrydhje apo ndjesi sikleti… Tek e fundit, ky është një privilegj që gëzojnë vetëm moshat e reja, pasi me kalimin e viteve, shpeshtësia e ngrerjeve reflektive ulet ndjeshëm!/albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2016 AlbStroka.com

Scroll to top