You Are Here: Home » Mjekësi » Seksologji » PEYRONIE: SËMUNDJA QË SHKAKTON SHTREMBËRIM PENISI!

PEYRONIE: SËMUNDJA QË SHKAKTON SHTREMBËRIM PENISI!

Half Naked Young Man In Bed  Looking Down At His Underwear At HiNga Lorena Stroka

Që nga çast që mashkulli fillon të ndajë shtratin me dikë tjetër, ngurtësia, madhësia dhe forma e organit të tij gjenital nuk e lënë aspak indiferent! Të gjithë meshkujt duan që organi i tyre të ketë fortësinë e mjaftueshme, por, dhe formën e duhur për të pasur një marrëdhënie sa më efikase. Mungesa  e këtyre, sjell kontradikta në çift dhe shembje të vetëbesimit mashkullor. Çfarë fshihet pas deformimeve penile?

Sëmundja Peyronie është një sëmundje relativisht e rrallë, e cila shkakton shtrembërim, kthim të penisit, kryesisht në mes. Shpesh herë shtrembërimi është aq serioz, sa mundësia e raporteve seksuale duket krejt e pamundur. Në më të shumtën e rasteve, meshkujt raportojnë dhimbje të padurueshme dhe vështirësi në ngrerje. Thelbësisht, bëhet fjalë për shkatërrim dhe kalcifikim të trupave kavernozë, domethënë të pjesës kryesore të mekanizmit të ngrerjes.

Keqformimi i penisit nuk është një gjendje normale, as nuk ka lidhje me moshën e mashkullit. Megjithëse simptomat e kësaj sëmundjeje janë më të dukshme pas të pesëdhjetave, nuk mungojnë rastet e më të rinjve që vuajnë nga i njëjti problem.

Shkaqet

Meshkujt që vuajnë nga Peyronie raportojnë lëndime në të kaluarën, kryesisht gjatë marrëdhënieve seksuale. Lëndimet penile të cilat nuk perceptohen në kohë nga vetë personi, me kalimin e kohës krijojnë shtrembërim. Megjithatë, kjo është vetëm një nga shkaqet që çojnë në përkeqësimin e gjendjes. Sëmundjet e prostatës, inflamacionet, madje dhe sëmundjet sistematike, apo problemet në organe të tjera, larg penisit, mund të shfaqin të njëjtin problem! Pra, si fillim, është jashtëzakonisht e rëndësishme të identifikohet shkaku i problemit, si dhe të përcaktohet me saktësi nëse problemi është i lindur apo i mëvonshëm.

Trajtimi

Pavarësisht arsyes së problemit, rezultati është njëlloj i bezdisshëm, ndaj dhe duhet trajtuar në kohë. Deri më sot nuk është gjetur asnjë mjekim farmakologjik për zgjidhjen e problemit. Kirurgjia vijon të jetë e vetmja mënyrë për eleminimin e shtrembërimit. Brenda 30 minutave, mjekët heqin pllakën, vendosin implantin si dhe “sheshojnë” penisin duke rikthyer kështu jo vetëm formën e mëparshme të organit gjenital, por, dhe vetëbesimin e humbur të pacientit./albstroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2016 AlbStroka.com

Scroll to top