You Are Here: Home » ENCIKLOPEDI + » ANTOLOGJI » NË KËRKIM TË TRAGJEDISË SË SAJ…

NË KËRKIM TË TRAGJEDISË SË SAJ…

Përktheu: Lorena Stroka, Roehampton University, UK

William Somerset Maugham

Ajo ishte e suksesshme, e pasur, e shtresës së lartë dhe kishte një mori miqsh. Normalisht, duhej të ishte një grua shumë e lumtur, por s’ishte… ishte e varfër shpirtërisht, nervoze dhe e pakënaqur.

Psikoanalistët nuk mundën ta ndihmojnë. Ajo nuk u thoshte dot se nga se vuante, pasi as ajo vetë s’e dinte. Kërkonte tragjedinë e saj…

Pastaj gjeti një pilot të ri, shumë më të ri se veten, dhe u bë dashnorja e tij. Ai ishte kontrollues aeroplanësh, një ditë siç po provonte një makineri të re, diçka shkoi keq dhe avioni u rrëzua. Vdiq para syve të saj. Miqtë e saj u trembën se ajo do të vetëvritej. Ranë krejtësisht jashtë… U bë e lumtur, e trashë dhe e kënaqur. Gjeti tragjedinë e saj./AlbStroka.com/

© AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top