You Are Here: Home » ENCIKLOPEDI + » ANTOLOGJI » CIGANI: DUA TË MARTOHEM ME TY!

CIGANI: DUA TË MARTOHEM ME TY!

Përktheu: Lorena Stroka, MA in Specialised Translation

- Do që të martohemi?

- Jam e vogël, shkoj në klasën e katërt.

- Çfarë? Në fillore?

- Të gjithë fëmijët shkojnë në shkollë?

- Po!

- Pse?

- Që të mësojnë shkronja dhe kur të rriten të bëhen mjekë ose mësuesë. Ti nuk shkon në shkollë?

- Ciganët nuk shkojnë në shkollë…

- Pse?

- Se tërë kohën bredhin e punojmë…

- Çfarë pune bëni?

- Ç’na del!

Të dy qenë ulur në një kërcu të thyer jashtë fshatit dhe bisedonin kush e di se sa orë. Dielli u përvëlonte fytyrat e njoma, ndërkohë që dashuria fëminore dalë ngadalë kishte filluar t’u digjte zemrat./AlbStroka.com/

-Si të quajnë?

vijon…

© www.AlbStroka.com

Copyright © 2008-2018 AlbStroka.com

Scroll to top